Artikelen

Gietvloeren in Amsterdam

Gietvloeren in Amsterdam

Omdat het aanbrengen vrij nauwkeurig dient te gebeuren raden wij aan gietvloeren door onze beroeps vloerenleggers te laten gieten. Kenmerkend is de slijtvastheid en elasticiteit, wat voorkomt dat barsten en scheuren ontstaan. Doordat gietvloeren vloeistofdicht zijn heeft u altijd optimale hygiëne in huis. Gietvloeren worden naadloos aangelegd. Het geeft elke ruimte een strakke en moderne uitstraling. Ook is het materiaal sterk brandwerend.

Gietvloeren in Amsterdam enorm populair

Gietvloeren kunnen probleemloos worden gecombineerd met vloerverwarming, terwijl deze vloerbekleding van zichzelf al warm aanvoelt. Bedenk ook dat vloerverwarming ruimtebesparend is en u dan van die ontsierende radiatoren af bent. Ook is dit type vloer handig voor mensen met een allergie (bijvoorbeeld stof of dierenharen). Het schoonmaken van een gietvloer is namelijk veel eenvoudiger.

Een ander voordeel zijn de geluidisolerende kwaliteiten. De gietvloeren zijn in elke NCS- en RAL-kleur leverbaar, zowel als mat en hoogglans. Tegenwoordig is de zogenaamde ‘betonlook’ ook erg populair. Bij deze methode zorgen twee kleurtinten voor een mooi effect.

Gietvloeren kennen alleen positieve eigenschappen

De bewering dat gietvloeren niet veilig zouden zijn voor bijvoorbeeld uw kind of ouderen is inmiddels achterhaald. Dit komt doordat tegenwoordig vaak antislip of een coatinglaag wordt aangebracht. De PU-laag heeft een dikte van een paar millimeter, waardoor deuren na het aanbrengen vaak nog steeds geopend kunnen worden.

Het aanbrengen van gietvloeren door onze vakmensen duurt rond de vijf dagen. Er worden namelijk verschillende laagjes over elkaar heen gelegd. Want die hebben telkens droogtijd nodig voordat de volgende beurt kan plaatsvinden.

In de showroom van het Houten Vloeren Paleis in Amsterdam kunt u diverse voorbeelden zien van deze kunststof vloeren. Voor een offerte, vragen of informatie helpen wij u graag!