Artikelen

Luchtbevochtigers

Luchtbevochtiger

Door invloeden van het weer, de verwarming en ventilatie kan de luchtvochtigheid te hoog of te laag worden: dit kan worden opgelost met een luchtbevochtiger. Met de luchtvochtigheid wordt bedoel: de hoogte van het waterdamp-percentage dat zich bevindt in de lucht in verhouding tot het maximum aan waterdamp. Hierbij wordt dan uitgegaan van een zeker luchtdruk en temperatuur.

Luchtbevochtiger: Wat doet het?

De luchtvochtigheid kan worden gemeten met een hygrometer. De ideale luchtvochtigheid voor een houten vloer, mens en dier ligt tussen de 40% en de 60%. Als de luchtvochtigheid te laag is dan heeft dat invloed op een houten vloer, de vloer gaat dan werken (krimpen en uitzetten). Dit kan kieren tussen de planken veroorzaken. Om de juiste luchtvochtigheid te krijgen kunt u een luchtbevochtiger aanschaffen.

De uitstraling van luchtbevochtigers is enorm veranderd. Waar het voorheen geassocieerd werd met een lelijk, groot en lomp apparaat. Is het door de design modellen nu meer een pronkstuk geworden.

Sommige luchtbevochtigers bevochtigen niet alleen de lucht maar reinigen tevens de lucht. Dit is een stuk gezonder voor mens maar ook dier. Het bereik van luchtbevochtigers hangt af van het type luchtbevochtiger.