Blog en nieuws

Huisdieren en een houten vloer, gaat dat samen?

huisdier

We houden allemaal van onze trouwe viervoeters, maar we willen natuurlijk wel dat onze houten vloer mooi blijft door de jaren heen. Als je een huisdier hebt dan weet je dan een ongeluk in een klein hoekje zit, helemaal als je huisdier nog jong en niet zindelijk is; urine kan soms een hoge PH-waarde hebben en wanneer het in aanraking komt met een eiken houten vloer dan kan dat donkere plekken en verkleuringen veroorzaken. Andere problemen kunnen krassen door de nagels zijn, water dat vanuit de drinkbak op de vloer valt of natte vieze pootjes door de regen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Wanneer je huisdier perrongeluk op je vloer heeft geplast of gebraakt, zorg er dan voor dat je het snel opruimt voordat het de kans heeft om in de vloer te trekken. Hierdoor voorkom je donkere plekken en verkleuringen in de vloer.

Waterpret

Een tip om te voorkomen dat de vloer nat wordt door water uit de drinkbak is om iets onder de drinkbak te leggen. Zoals een plankje, placemat of gewoon een matje zodat je het niet telkens hoeft op te ruimen.

Vieze pootjes

Wanneer het heeft regent en de pootjes van je huisdier nat en vies zijn geworden, zorg er dan voor dat je de pootjes goed afdroogt. Koop eventueel een deurmat. Heeft je huisdier toch wat vieze pootjes achter gelaten? Wees dan gerust, die zijn makkelijk schoon te maken wanneer je een houten vloer hebt.

Zorg ervoor dat je je vloer regelmatig stofzuigt. Niet alleen zuig je dan de haren van je huisdier op maar ook het vuil dat hij/zij achterlaat, zoals zand. Zand werkt namelijk als schuurpapier waardoor de vloer sneller zal slijten.

Krassen

Krassen door de nagels van de hond zijn natuurlijk het lastigst om te voorkomen. Zorg ervoor dat je de nagels van je huisdier regelmatig knipt, maar knip ze niet te kort, op een gladde vloer heeft je huisdier ze namelijk hard nodig om niet uit te glijden! Een andere optie zijn lichtgewichte schoentjes voor honden die tegenwoordig op de markt zijn, maar niet elke hond zal dit natuurlijk prettig vinden.

Een gelakte vloer is beter bestand tegen krassen, vlekken en vocht. Je kunt dan gemakkelijk en snel je vloer schoonmaken.