Blog en nieuws

Kan een houten vloer ook in de keuken?

Kan een houten vloer ook in de keuken?

Kan een houten vloer ook in de keuken?

Een vraag die wij regelmatig krijgen is: “Kan een houten vloer ook in de keuken?” Omdat ze het mooi vinden als hun houten vloer doorloopt naar de keuken, omdat het bijvoorbeeld een open keuken is. Als het doorloopt heeft men geen last van lastige drempels en geen lelijke profielen om de overgang te maken. Om deze vraag te beantwoorden: Ja, dit kan! Wanneer de houten vloer doorloopt naar de keuken toont de ruimte ook groter. Ook passen de woonkamer en de keuken dan echt bij elkaar.

Hoe schade voorkomen?

1) De afwerklaag is erg belangrijk, dus zorg ervoor dat de vloer is afgewerkt met een goede hardwaxolie. Deze kan gewoon gedweild worden en plaatselijk kan er onderhoud worden gepleegd.

2) Wat ook belangrijk is is dat de poriƫn van het hout goed gevuld zijn met hardwaxolie, zodat al het vocht en vuil afgestoten wordt. Als je iets laat vallen moet dit binnen 24 uur worden opgeruimd, om te voorkomen dat het vocht/vuil kans heeft om in het hout te trekken.

3) U kunt er ook voor kiezen om een rand tegels rond uw aanrecht te laten leggen waar u daarna uw houten vloeren tegenaan legt. Zodat wanneer er iets valt, uw houten vloeren niet beschadigd kan raken en/of vies worden. Of u kunt extra planken bestellen bij aankoop van uw bestelling, zodat wanneer uw houten vloer beschadigd is geraakt, u deze makkelijk kunt vervangen.

4) Een andere tip is om uw houten vloer niet onder uw aanrecht te laten leggen. Maar in plaats daarvan tegen de pootjes van uw aanrecht. Op die manier lijkt het of uw houten vloeren wel onder uw aanrecht doorloopt. U ziet de vloer dan toch niet en dus geldverspilling. De voornaamste reden hiervan is dat een houten vloer op den duur gaat werken en de keuken mee zal bewegen, dit wilt u natuurlijk niet hebben!