Blog en nieuws

Kan een houten vloer ook in de keuken?

kan een houten vloer ook in de keuken

Een vraag die wij regelmatig krijgen is: “Kan een houten vloer ook in de keuken?” Omdat ze het mooi vinden als hun houten vloer doorloopt naar de keuken, omdat het bijvoorbeeld een open keuken is. Als het doorloopt heeft men geen last van lastige drempels en geen lelijke profielen om de overgang te maken. Om deze vraag te beantwoorden: Ja, dit kan! Wanneer de houten vloer doorloopt naar de keuken toont de ruimte ook groter. Ook passen de woonkamer en de keuken dan echt bij elkaar.

Hoe schade voorkomen?

1) De afwerklaag is erg belangrijk, dus zorg ervoor dat de vloer is afgewerkt met een goede hardwaxolie. Deze kan gewoon gedweild worden en plaatselijk kan er onderhoud worden gepleegd.

2) Wat ook belangrijk is is dat de poriën van het hout goed gevuld zijn met hardwaxolie, zodat al het vocht en vuil afgestoten wordt. Als je iets laat vallen moet dit binnen 24 uur worden opgeruimd, om te voorkomen dat het vocht/vuil kans heeft om in het hout te trekken.

3) Je kunt er ook voor kiezen om een rand tegels rond uw aanrecht te laten leggen waar je daarna je houten vloeren tegenaan legt. Zodat wanneer er iets valt, je houten vloeren niet beschadigd kan raken en/of vies worden. Of je kunt extra planken bestellen bij aankoop van je bestelling, zodat wanneer je houten vloer beschadigd is geraakt, je deze makkelijk kunt vervangen.

4) Een andere tip is om je houten vloer niet onder je aanrecht te laten leggen, maar in plaats daarvan tegen de pootjes van je aanrecht. Op die manier lijkt het of je houten vloeren wel onder je aanrecht doorloopt. Je ziet de vloer dan toch niet en dat is dus geldverspilling. De voornaamste reden hiervan is dat een houten vloer op den duur gaat werken en de keuken mee zal bewegen, dit wil je natuurlijk niet hebben!