Blog en nieuwsOnderhoud en renovatie

Multiplanken vloer renovatie

Een renovatie van een multiplanken vloer komt regelmatig voor. Het renoveren van multiplanken vloeren begint meestal met het laten schuren van de toplaag die bestaat uit enkele millimeters hardhout. Vaak is deze hardhouten toplaag van eiken. De basislaag daaronder is opgebouwd uit kriskras gelijmde houten lagen. Door alleen de toplaag te bewerken krijg je al snel een ander, nieuw effect. Bovendien kan een multiplanken vloer meerdere malen geschuurd worden en gaat dus ook nog eens jarenlang mee.

Zo’n professionele renovatie van een multiplanken vloer kunnen wij uitvoeren in tal van plaatsen zoals onder andere Woerden, Breukelen, De Bilt, Hilversum, Bilthoven, Loosdrecht, Nieuwegein, Woerden of Zeist. Andere plaatsen sluiten wij zeker niet uit. Met ons eigen opgeleid en geschoold personeel voeren wij iedere opdracht met zorg uit, groot of klein.

Renoveren

Je merkt het al, als specialist in renovatie van multiplanken vloeren, ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden naast kwaliteit ook nog eens lage prijzen voor het laten renoveren of schuren van uw multiplanken vloer, hetgeen scheelt in de kosten. Wist je trouwens dat zo’n vloer ook geschikt is voor vloerverwarming? Deze kruislings verlijmde delen hebben minimaal last van zwelling of krimp, omdat ze op een ingenieuze manier vervaardigd worden. Het is een waar genot om op te wonen en te leven. Je hebt nooit meer last van koude voeten!

Daarnaast is een multiplanken vloer een uiterst stabiel product, waarbij de natuurlijke werking van het hout nagenoeg uitgesloten wordt en eenvoudig te onderhouden is. Het heeft meestal dezelfde nostalgische uitstraling als die van een massief houten vloer. Zo’n vloer kan zowel zwevend als verlijmd gelegd worden. Er zijn echter wel een aantal verschillen. Een verlijmde vloer loopt stiller, geeft minder krimp, maar is wel duurder in de praktijk. Als je let op de kosten, aan jouw de keus!

In onze showrooms in Soest, Amsterdam en Maarssen treft je zelfs milieuvriendelijke multiplanken vloeren aan. Ze zijn in breedtes te verkrijgen tot 45 cm. Het zijn mooie brede planken die je in verschillende variaties kunt laten leggen. Wat dacht je van een Weense punt? Bij dit patroon wordt de kopse kant van de plankjes gezaagd in een hoek van 65°. Verder is dit patroon gelijk aan het visgraatpatroon, waarbij de hoek van de kopse kanten 90° is.

Doordat je multiplanken vloeren voorbehandeld kunt laten leggen, zijn ze vrijwel direct in gebruik te nemen. Het levert een mooie, gladde en strakke vloer op met een sfeervolle uitstraling. De meest gebruikte houtsoort voor een multiplanken vloer is eiken, maar je kunt natuurlijk ook voor een andere houtsoort kiezen. Eiken is echter wel een houtsoort waar je veel plezier aan kunt beleven. Deze houtsoort is beresterk en slijt nagenoeg niet.

Contact

Door het offerteformulier op onze website zo volledig mogelijk in te vullen zullen wij spoedig contact met je opnemen voor het laten renoveren of schuren van uw multiplanken vloer. Wij zullen je dan een passende offerte toesturen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je tegen een lage prijs een andere houten vloer bij ons wilt kopen en gebruik wilt maken van ons jaarlijkse onderhoud. Voor de prijs hoef je het niet te laten! Neem maar eens contact met ons op. Of je nu woont in Loosdrecht, Nieuwegein, Woerden, Breukelen, De Bilt, Hilversum, Bilthoven, Woerden of Zeist, wij heten je graag van harte welkom als nieuwe klant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *