Blog en nieuws

Nieuwe vloer of vloerrenovatie?

vloerrenovatie

Als jarenlang intensief gebruik zijn sporen heeft nagelaten op je vloer, kun je er voor kiezen om een nieuwe vloer te laten leggen. Toch is dit niet altijd nodig; je kunt ook kiezen voor vloerrenovatie.

Wat is een vloerrenovatie?

Bij een vloerrenovatie zorgen we er voor dat je vloer er weer als nieuw uit komt te zien! De vloer wordt stofvrij geschuurd met een professionele schuurmachine en evt. beschadigde vloerdelen worden vervangen. Daarna voorzien we de vloer van een nieuwe afwerkingslaag, die je vloer zal beschermen.

Nieuw of renoveren?

De keuze tussen een nieuwe vloer en een renovatie kan best lastig zijn. Helaas is er niet één antwoord op de vraag wat de beste oplossing is. Dit is per situatie verschillend en afhankelijk van diverse factoren.

Persoonlijke voorkeur

Als je al jarenlang dezelfde vloer hebt, kan het zijn dat je toe bent aan iets nieuws. Wat je vroeger mooi vond en wat toen de beste oplossing leek te zijn, kan nu wel totaal uit de mode zijn. Wanneer een vloer niet meer voldoet aan je huidige wensen is een nieuwe vloer een betere oplossing.

Het tegenovergestelde is natuurlijk ook mogelijk. Wanneer je een tijdloze vloer hebt waar je nog steeds erg tevreden mee bent, kun je beter kiezen voor een renovatie. Na een vloerrenovatie kun je weer jarenlang genieten van jouw vloer!