Blog en nieuws

Parket of houten vloer op vloerverwarming

Parket of houten vloer op vloerverwarming

Verschillende soorten vloerverwarming in combinatie met parket

Er bestaan verschillende vloerverwarmingssystemen, te onderscheiden in natte systemen en droogbouw systemen. Deze warmwatersystemen kunnen als hoofd- of bijverwarming gebruikt worden. Bij het ‘natte’ systeem liggen de verwarmingsleidingen in de (cement) afwerkvloer. De afwerklaag boven de leidingen dient minimaal 3 cm te zijn i.v.m. sterkte en warmtespreiding in de vloer. Dit systeem  is prima voor parket maar kan alleen worden toegepast bij nieuwbouw of een drastische verbouwing.

Bij het ‘droge’ systeem worden warmtegeleiding platen op de bestaande afwerkvloer geplaatst. In de goten van de platen komen de leidingen te liggen. De leidingen worden daarna afgedekt met een afwerkvloer van bijvoorbeeld fermacell platen. De ‘droge’ systemen zijn weliswaar kostbaarder, het rendement van de installatie is echter hoger.

Daarnaast bestaan er elektrische systemen. Deze systemen bestaan uit dunne matten (met geïntegreerde verwarmingselementen) die rechtstreeks onder het parket worden geplaatst. Deze verwarming wordt meestal als bijverwarming toegepast. Het is uitermate belangrijk dat je ons de juiste informatie verschaft over het toegepaste systeem, zodat wij je vloer daarop kunnen afstemmen.

Vloerverwarming en parket, een perfecte combinatie

Een echt comfortabele warmte in huis krijg je als je vloerverwarming hebt. Heerlijk op sokken of blote voeten door het huis lopen zonder koude voeten te krijgen.

Er wordt nog wel eens gezegd dat het niet mogelijk is om een houten vloer op een vloerverwarming te leggen. Dat is niet waar! Houten vloeren gaan prima samen met vloerverwarming.

Wil je meer info of een boekje ontvangen vul dan het formulier in en we sturen het je toe.