Blog en nieuws

‘Goed’ onderhoud voorkomt ‘Groot’ onderhoud

vloer onderhouden

Vaak vergeten mensen om hun vloer te onderhouden. Dit is heel menselijk, maar als je je vloer op tijd reinigt dan heb je langer plezier van je houten vloer en hoef je je houten vloer niet te schuren.

Als de poriën van het hout openstaan en er geen hardwaxolie of lak meer op zit, kan het vuil er gemakkelijk in. Het resultaat is een zwarte vloer. Je kunt dan dweilen en boenen wat je wilt, maar dat gaat er niet meer af. Indien dat vuil diep het hout indringt, dan kun je de vloer alleen nog maar schuren.

Ons advies is dus om tijdig onderhoud te plegen. Kijk goed of je houten vloer nog goed beschermd is. Dit kun je makkelijk zelf. Je hoeft niet de hele kamer leeg te halen, want de gedeeltes waar je niet loopt zullen nog goed in de hardwaxolie staan.

Hoe kun je je vloer onderhouden?

Reinig de vloer met een parketreiniger en laat hem daarna goed drogen. Daarna kun je een onderhoudsolie aanbrengen. Dit kun je doen met een microvezeldoek. Als je al een steel en bodemplaat hebt dan kun je de microvezeldoek hieromheen doen.

Wilt u dat het Houten Vloeren Paleis 1x per jaar het onderhoud voor je uitvoert dan is dat ook mogelijk. Hiervoor hebben wij speciale onderhoudscontracten.

Contact

Twijfel je over je vloer dan kun je ons altijd bellen of een foto mailen en kunnen wij  je advies geven.