Homepage artikelen

Hout op vloerverwarming

vloerverwarming

Vloerverwarming wordt de laatste jaren steeds populairder in Nederland. Waarom? Het is energiebesparend, geluidloos en ‘onzichtbaar’, maar bovenal een zeer comfortabele manier om je huis te verwarmen. Maar let op, het kan consequenties voor je vloer hebben.

Waar moet je op letten bij vloerverwarming?

De meeste vloeren zijn geschikt voor het aanleggen van vloerverwarming. Of het nou gaat om laminaat, pvc- of een houten vloer, in de meeste gevallen is het mogelijk. Echter, niet alle houtsoorten zijn even geschikt om te gebruiken!

Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden om een houtsoort te gebruiken die weinig warmte doorlaat. Ook voor de ondervloer moet er rekening worden gehouden met verschillende factoren die het functioneren beïnvloeden. Uw parketspecialist kan u hier meer over vertellen.

Isolatie, temperatuurschommelingen en vochtgehalte
Temperatuurschommelingen kunnen ervoor zorgen dat er schade aan je vloer ontstaat. Niet alle houtsoorten zijn namelijk even goed bestand tegen een verandering in temperatuur. Bovendien zorgt vloerverwarming voor een droge lucht. Om het vochtgehalte in de ruimte op peil te houden, kun je een luchtbevochtiger gebruiken, zo voorkom je dat er barsten in je vloer ontstaan, of dat deze gaat uitzetten/krimpen.

Laat je adviseren!

Indien je vloerverwarming overweegt, raden we aan om je te laten adviseren over de gevolgen die dit kan hebben voor uw vloer. Het zou zonde zijn als je vloer schade oploopt die voorkomen had kunnen worden door even bij je parketspecialist langs te gaan!