Leggen en egaliseren

Pvc-vloer laten leggen

pvc-vloer

Een pvc-vloer leggen is niet zo eenvoudig als het leggen van een laminaatvloer, want bobbels kunnen al snel ontstaan en het snijden langs de muur is ook niet een gemakkelijk klusje. Het leggen van een pvc-vloer vereist ervaring en deskundigheid om een goed eindresultaat te krijgen, en daar kun je op rekenen bij onze vakmannen!

Onze parketteurs kunnen voor jouw een pvc-vloer leggen!

Bij het leggen van een vloer van pvc moet bij 99% van de gevallen de ondergrond eerst geëgaliseerd worden. Daarna kan de vloer pas gelegd worden; dit moet minimaal 1 dag drogen. Na de droogtijd wordt de hele vloer geschuurd, zodat alle kleine oneffenheden in de vloer verdwijnen. Dit doen we omdat de kleinste oneffenheid door het pvc heen zal tekenen.

Voor meer geluidsdemping, geluidsreductie en isolatie kun je ook nog een ondervloer tussen de pvc vloer en de ondergrond leggen. Lees hier meer over ondervloeren.

Daarna wordt de lijmlaag aangebracht waarna de pvc-vloer erop verlijmd kan worden. Na het verlijmen wordt de vloer na gewalst zodat kleine luchtbellen verdwijnen en de vloer goed in de lijm komt te zitten. Na het verlijmen van de vloer worden de randen afgekit of worden MDF-plinten geplaatst. Daarna kun je direct genieten van je nieuwe vloer!

Ben je van plan om een pvc vloer te laten leggen? Neem dan snel contact met ons op en wij maken een offerte voor je klaar!