Onderhoud en renovatie

Het groot- en kleinschalig onderhoud van een gietvloer

kleinschalig onderhoud

Alles wat je moet weten over het groot- en kleinschalig onderhoud van een gietvloer!

Kleinschalig onderhoud

Door alleen de gietvloer 1 keer per week te stofzuigen en te dweilen houd je de vloer al goed schoon. Gietvloeren zijn makkelijker schoon te maken dan parket- of tegelvloeren. Dit komt doordat een gietvloer naadloos is en daardoor blijft er geen vuil achter in de voegen.

Gebruik bij het stofzuigen een zachte borstel zodat je de vloer niet per ongeluk kunt beschadigen met de harde onderdelen en gebruik bij het dweilen een reinigingsmiddel dat niet te chloorhoudend is. Zorg er ook voor dat zwarte strepen snel worden verwijderd en dat vocht op de vloer binnen een halfuur wordt schoongemaakt.

Grootschalig onderhoud

Een gietvloer is kleurvast en goed bestand tegen slijtage, dit komt door de topcoating die erop zit. Hoe beter de topcoating, hoe langer de vloer mooi zal blijven. Maar ook bij gietvloeren zul je na jaren gebruik slijtageplekken gaan zien.

Om te zorgen dat je vloer zo lang mogelijk mooi blijft en minder snel slijtage oploopt kan een schoonloopmat helpen. Met een schoonloopmat voorkom je dat kleine steentjes en zand worden meegenomen die de topcoating kunnen beschadigen. Verplaats bij voorkeur zware meubels niet te vaak en monteer onder de poten vilt.

Slijtageplekken kunnen worden opgelost door een goede schoonmaakbehandeling, dit kan je onder andere laten doen door het Houten Vloeren Paleis.

In het kort:

  1. 1x per week dweilen en stofzuigen
  2. Stofzuigen met een zachte borstel
  3. Vilt onder meubels monteren
  4. Zware meubels niet te vaak verplaatsen
  5. Zwarte strepen snel verwijderen
  6. Vocht binnen een halfuur verwijderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *