Onderhoud en renovatie

Het onderhoud van een houten vloer

onderhoud

Wellicht is het deze week iets te warm om je houten vloer te gaan schoonmaken. Toch geven we je alvast een aantal tips over het onderhoud van je houten vloer voor wanneer het weer wat koeler wordt. Want een houten vloer die goed wordt onderhouden kan probleemloos een leven lang meegaan.

Kleinschalig onderhoud

Veel mensen dat het onderhoud van een houten vloer veel tijd kost. Dit is niet waar, de meeste houten vloeren vragen nauwelijks onderhoud. Met een zachte bezem, stoffer en blik of stofzuiger kun je zand en vuil snel verwijderen. Een houten vloer dweilen is ook een mogelijkheid maar hierbij moet je erop letten dat de dweil niet te vochtig is, want daardoor kunnen beschadigingen ontstaan zoals vlekken en planken die kromtrekken.

Luchtvochtigheid

Houten vloeren reageren erg op de luchtvochtigheid, daarom moet je zorgen voor een goede klimaatbeheersing. Dit kan met een luchtbevochtiger of een luchtontvochtiger en een hygrometer (dit apparaatje meet de luchtvochtigheid). Je moet ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid tussen de 50-60% is, dit percentage is niet alleen ideaal voor je vloer maar ook voor jezelf.

Een tijdje terug hebben we ook een blog geschreven over de Boneco Humidifier Air Washer W200, klik op de link en lees meer over deze luchtbevochtiger!

Je houten vloer reinigen

Bij het reinigen van je houten vloer moet je erop letten dat je het goede onderhoudsmiddel gebruikt. Je moet dus geen onderhoudsmiddel voor een geoliede vloer kopen wanneer dit een gelakte vloer is. Bij lakvloeren kun je bijvoorbeeld een parketontvetter of cleaner gebruiken, en bij een olie- of hardwaxvloer een parketreiniger.

Kom een keertje langs in onze showroom in Soest of Amsterdam en wij geven je graag advies over welk onderhoudsmiddel het meest geschikt is voor jouw vloer!

Een gedachte over “Het onderhoud van een houten vloer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *