Zoeken

Van Vloerbedeking naar Vis graat vloer

Mevrouw kwam bij ons in de winkel en vond een grote visgraat vloer wel heel erg mooi, maar ze zat alleen met 1 ding. Kan er wel een visgraatvloer in een appartement worden gelegd? Ze is natuurlijk afhankelijk van de geluidsdemping van de vloer omdat de onderburen haar niet willen horen lopen. 

We hebben de juiste ondervloer gekozen die aan alle eisen voldoet en geen geluid afgeeft aan de onderburen. We hebben samen een groot visgraat formaat uitgekozen met een plankmaat van 14 cm breed en 70cm lang 6 mm dik. Nadat alles was uitgekozen en besproken zijn we aan de slag gegaan.

We begonnen natuurlijk met  het verwijderen van alle vloerbedekking en plinten. Vervolgens hebben we de zwevende geluidsisolerende ondervloer gelegd, eerst ging er een blauwe folie onder daarna een hele dikke ondervloer. De accoustimax is geschikt voor geluidsdemping in appartementen, deze ondervloer is heel erg dik en dat betekende dat we alle deuren moesten inkorten inclusief de voordeur. Dit hebben wij gedaan en bij de voordeur een mooie eikenhouten drempel  teruggeplaatst. Nu de ondervloer erin zat met daaroverheen nog een laag multiplex is het patroon de visgraatvloer uitgezet en plankje voor plankje verlijmd en gespijkerd.

De volgende stap is om alle spijkergaatjes te voegen met eikenhoutschuursel vermengd met een vulmiddel. Dat smeren we over de gehele vloer net zo lang tot alle spijker gaatjes dichtzitten. Als laatste wordt de gehele vloer geschuurd, gepolijst en de visgraat vloer keurig behandeld met onze hardwaxsolie naturel.  

De staande plinten maken de kamers af en zijn in MDF wit geplaatst.

In alle vertrekken ligt nu een visgraatvloer, in de 2 slaapkamers, hal en de woonkamer.  Met een totaal opvervlak van 90 m2. Helemaal naar de wens van mevrouw die haar meubels er mooi op kan gaan zetten.

Bezoek ons Facebook account Houten Vloeren @ Facebook