Zoeken

Van Vloerbedeking naar Vis graat vloer

Mevrouw kwam bij ons in de winkel en vond een grote visgraat vloer wel heel erg mooi, maar ze zat alleen met 1 ding. Kan er wel een visgraatvloer in een appartement worden gelegd? Ze is natuurlijk afhankelijk van de geluidsdemping van de vloer omdat, de onderburen haar niet willen horen lopen.  We hebben de juiste ondervloer gekozen die aan alle eisen voldoet  en hebben een groot visgraat formaat uitgekozen met een plankmaat van 14 cm breed en 70cm lang 6 mm dik. Nadat alles was uitgekozen en besproken zijn we aan de slag gegaan.

We begonnen natuurlijk met  het verwijderen van alle vloerbedekking en plinten. Vervolgens zijn we begonnen met de ondervloer te leggen, eerst ging er een blauwe folie onder daarna een hele dikke ondervloer. De accoustimax is geschikt voor geluidsdemping in appartementen, deze ondervloer is heel erg dik en moesten daardoor ook alle deuren inkorten inclusief de voordeur. Dit hebben wij gedaan en hebben bij de voordeur een mooie eikenhouten drempel ervoor terug geplaatst. Vervolgens was de ondervloer gelegd  met daaroverheen nog een laag multiplex. Daarop werd dan de visgraatvloer verlijmd en verspijkerd. Daarna werden alle spijker gaatjes gestopt met eikenhoutschuursel en dat word dan vermengd met onze lijm. Dat word over de gehele vloer uitgesmeerd  en dan zijn al de spijker gaatjes dicht. Ook werd de gehele vloer geschuurd, gepolijst en de visgraat vloer keurig behandeld met onze hardwaxsolie naturel.  Ten slotte werden alle staande plinten geplaatst.

 In alle vertrekken ligt nu een visgraatvloer, in de 2 slaapkamers, hal en de woonkamer.  Met een totaal opvervlak van 90 m2.

Bezoek ons Facebook account Houten Vloeren @ Facebook