Brandschade door gasexplosie

brandschade

In de ochtend kwamen we bij de klant langs om de brandschade op te nemen. Wij konden meteen zien wat vuur met hout doet, wat was het een ravage in het huis.

Door de brand en bluswater was de vloer compleet beschadigd en gaan kraken. Zoals u kunt zien op de foto’s is de vloer ook gaan veren. Door de brandweer zijn delen van de vloer weggezaagd. Het vuur was ontstaan door een gas explosie in de open haard pijp. Er zitten gassen in het hout die de mevrouw stookte in haar kachel, die gassen zijn gaan ophopen en uiteindelijk geëxplodeerd.

Het proces

Aan ons dus de taak om de vloer en plinten te verwijderen. We zaten alleen met het volgende probleem: alle kozijnen en neutjes waren op de houten vloer geplaatst, terwijl er in de vloer 3 betonplaten zaten waar vloerverwarming in verwerkt zat. Gelukkig zijn problemen er om opgelost te worden, dat is waar het Houten Vloeren Paleis goed in is.

Als eerst hebben we de gehele vloer vrij gezaagd en langs de kozijnen met onze fijnzaag. Het was enorm veel werk maar uiteindelijk hebben we het probleem opgelost.

De volgende manier die we hebben toegepast op de betonplaat is dat we onze houten vloer gelijk moesten maken qua hoogte met de bestaande betonplaten. De ondervloer was totaal niet vlak. Dus hier hebben wij een dubbele ondervloer geplaatst en de ondervloer ertussen geschuurd. Hierdoor was de ondervloer weer vlak. We hebben de houten vloer en ondervloer vol verlijmd. Daarna lag alles helemaal gelijk aan alle betonplaten.

Uiteindelijk hebben we dit klusje geklaard en het eind resultaat mag er zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *