Nieuwe visgraatvloer en trap bekleden

Nieuwe Visgraatvloer

Visgraatvloer en trap bekleden

Wij werden hier ingezet om het hele huis te voorzien van houten vloeren, zowel boven als beneden, en de trap te bekleden met eikenhout.

Meneer en mevrouw kwamen bij ons een vloer uitkiezen. Deze keus was al vrij snel gemaakt want ze wisten al een beetje wat ze graag wilde. Ze kozen voor beneden een grote visgraatvloer met plank afmetingen van 80 cm lang, 16 cm breed en 9 mm dik. Op de bovenverdieping wilde zij een eikenhouten plankenvloer.

De vraag was meteen aan ons: “Willen jullie inmeten bij ons?” Maar natuurlijk willen we dat. De deal was toen al rond dat wij de vloeren en trap mochten bekleden.

Wij kwamen aan bij de woning in Bilthoven. Het hele huis werd gerenoveerd, dus echt alles werd aangepakt: van vloerverwarming tot nieuwe badkamer tot stucen en schilderen. Wij komen uiteraard altijd als laatste, dus wij moesten nog even wachten met onze werkzaamheden.

Het proces

De werkzaamheden werden ingepland, maar de aannemer en onderaannemers waren boven nog niet klaar en daar moesten wij onze vloeren leggen. Planningstechnisch lag op deze klus een grote druk want de bewoners wilden op een vaste datum verhuizen. Wij kwamen als laatste en wij hadden 1 week voor ons werk ingepland, maar als er dan nog allemaal onderaannemers lopen, dan kun je je voorstellen dat zij dus telkens over werk heenliepen waardoor wij eigenlijk niet door konden werken. Maar uiteindelijk met hard doorwerken hadden wij onze werkzaamheden net op tijd af gekregen en konden de bewoners gewoon op tijd verhuizen.

Het eindresultaat mocht er wezen: een prachtige visgraatvloer beneden, gelegd zonder band of bies. De visgraatvloer liep in het patroon door tegen de muur aan. Dit hadden wij zelf ook nog nooit zo gelegd, maar het is een erg gaaf gezicht. Het was wel wat meer werk, omdat wij 250 plankjes pas moesten gaan  maken aan de muur. Dit was eigenlijk niet de bedoeling. Er was gekozen voor een band langs de muur, maar wij voldoen altijd aan de klant zijn wensen, dus hebben dit allemaal pas gemaakt.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze visgraatvloer vul dan uw e-mailadres in en wij sturen u de informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *