Pvc vloer voor kantoorruimtes ASCA Amersfoort

pvc vloer

Een pvc vloer is tegenwoordig helemaal hot! Waarom? Pvc is volop in ontwikkeling en lijkt steeds meer op hout.

De voordelen van een pvc vloer op een rijtje:

  • Pvc heeft een houten look.
  • Pvc heeft nauwelijks tot geen onderhoud nodig. Je kan de vloer af en toe oppoetsen met een polish.
  • Pvc is heel slijtvast en het is vele malen goedkoper dan hout.
  • Pvc is waterbestendig.

De nadelen die wij vaak horen is dat de structuur niet hetzelfde is als van hout en het voelt niet als warm aan als echt hout.

Pvc is erg geschikt voor thuis maar ook in kantoorpanden. Ook wordt het gebruikt in badkamers in plaats van een zware stenen tegel.

Het proces

We hebben in het kantoor van ASCA Amersfoort (reparatie-afdeling PON Audi Dealer) een pvc vloer gelegd. Eerst heeft ons team de oude vloerbedekking eruit gehaald en afgevoerd. Dit moest gebeuren met een machine want de vloerbedekking zat vastgelijmd aan de betonnen vloeren. De vloerbedekking was na 3 uur helemaal verwijderd (100 m²).

Vervolgens hebben wij de gehele vloer geëgaliseerd en geschuurd zodat de vloer mooi egaal was om daarop de pvc vloer vast te verlijmen. Alle oneffenheden waren verwijderd en toen kon konden we pas de nieuwe pvc vloer leggen.

Het was geen rechte ruimte, er zaten allemaal ronde palen in het gebouw, er zaten veel kachels en een trap. Door de ronde palen moest alles rond gezaagd worden. Dat vergde wel meer tijd en aandacht van onze parketteurs. Maar het eind resultaat mag er zeker wezen.