Trap/tribune bekleden met eikenhout (incl. video)

tribune trap bekleden

We hadden Huurdeman bouwbedrijf ingeschakeld om een tribune te gaan bekleden bij Wheemschool in Voorthuizen. Een tribune trap bekleden is echt iets over ons!

Het is de aula van de school, dus het centrale punt waar alle studenten samenkomen en regelmatig hun tijd doorbrengen. Dat moet er dus mooi uitzien.

Daarom hebben wij dit ook vastgelegd op video. Het was een mooie klus om te doen met genoeg uitdaging voor onze parketteurs. Daar houden we van!

Proces van tribune trap bekleden

Het bekleden van de tribune met eikenhout was een uitdaging, omdat de trap, waar wij onze bekleding op moesten monsteren, niet waterpas was gemaakt. Dus we moesten als eerst alles vlak schuren om de ondergrond waterpas te krijgen. Daarna zijn we alle eiken bekleding gaan monteren op de nieuwe vlakke ondergrond.

Vervolgens hebben we alle stootborden gemonteerd en de naden en nietjes netjes opgestopt, want de stootborden dienden verlijmd en vernageld te worden.

Daarna werd alles nogmaals geschuurd, dit was een hele klus.

Het volgende proces was de gehele tribune aflakken. Dit hebben we 3x gedaan. Eerst hebben we een grondlak aangebracht, deze eerste laklaag is vrij snel droog. Al na 1 uur konden we de tweede laklaag aanbrengen en de volgende dag de derde laklaag. Deze laatste laklaag dient 24 uur te drogen.

Nu is de tribune helemaal klaar.

Als laatste hebben we nog anti-slip strips op de treden van de tribune geplaatst. Het eind resultaat is prachtig. Wij zijn trots op deze klus waar we echt een stukje vakmanschap konden laten zien.

Dit is natuurlijk maar een onderdeel van het werk wat wij doen. Wij doen alles op het gebied van vloeren: pvc, laminaat, planken, lamelparket, patroonvloeren en natuurlijk trappen of tribunes bekleden met eiken. Niks is ons te gek!