Van vloerbedekking naar visgraatvloer

visgraatvloer

Een mevrouw kwam bij ons langs in de showroom en vond een grote visgraatvloer wel erg mooi. Maar ze zat alleen met 1 ding: Kan een visgraatvloer wel in een appartement gelegd worden? Ze is natuurlijk afhankelijk van de geluidsdemping van de vloer omdat haar onderburen haar niet willen horen lopen.

We hebben de juiste ondervloer gekozen die aan alle eisen voldoet en geen geluid afgeeft aan de onderburen. Daarna hebben we samen een groot formaat visgraatvloer uitgekozen met een plankmaat van 14 cm breed, 70 cm lang en 6 mm dik.  Nadat alles was uitgekozen en besproken zijn we direct aan de slag gegaan.

Het proces van vloerbedekking naar visgraatvloer

We begonnen met het verwijderen van alle vloerbedekking en plinten. Vervolgens hebben we de zwevende geluidsisolerende ondervloer gelegd. Eerst ging er een blauwe folie onder, daarna een hele dikke ondervloer. De Accoustimax is geschikt voor geluidsdemping in appartement. Deze ondervloer is erg dek en dat betekende dat we alle deuren moesten inkorten, inclusief de voordeur. Dit hebben wij vervolgens gedaan. Bij de voordeur hebben we een mooie eikenhouten drempel teruggeplaatst. Nu de ondervloer erin zat met daaroverheen nog een laag multiplex is het patroon van de visgraat uitgezet en plankje voor plankje verlijmd en gespijkerd.

De volgende stap was om alle spijkergaatjes te voegen met eikenhoutschuursel gemengd met een vulmiddel. Dat smeerde we over de gehele vloer, net zo lang tot alle spijkergaatjes dicht zaten. Als laatste werd de gehele vloer geschuurd, gepolijst en de visgraatvloer keurig behandeld met onze hardwaxolie. naturel.

De staande plinten maakte de kamers af en zijn in MDF-wit geplaatst.

In alle vertrekken ligt nu een visgraatvloer: in de 2 slaapkamers, hal en de woonkamer. Met een totaal oppervlak van 90 m². Helemaal naar de wens van van de mevrouw die haar meubels er mooi op kon gaan zetten.