Uncategorized

De juiste ondervloer voor laminaat

laminaat

Wanneer je van plan bent om een laminaatvloer te laten leggen dan heb je een ondervloer nodig die niet alleen geluid dempt, maar ook eentje die oneffenheden wegwerkt en isoleert. Neem niet alleen het soort laminaat mee in je overweging, maar ook de ondergrond.

In het kort wat een ondervloer precies is: een ondervloer is een laag tussen de basisvloer van de woning en de daadwerkelijke vloer.

Er zijn verschillende soorten ondervloeren voor laminaat die allemaal hun eigen functie hebben. Zo heb je ondervloeren die wel geschikt zijn voor vloerverwarming en/of vloerkoeling, maar er zijn ook weer ondervloeren die hier totaal niet geschikt voor zijn. En er zijn ook weer speciale ondervloeren voor huizen die last hebben van optrekkend vocht. Voor elke laminaatvloer en ondergrond bestaat er wel een geschikte ondervloer.

Wanneer je last hebt van vocht dat zich langzaam naar boven dringt, dan raden wij het aan om een vochtwerende folie te nemen. Deze folie moet óf overlappend worden gelegd óf de naden moeten worden dichtgeplakt.

Klik hier voor meer informatie over laminaatvloeren

 

Ondervloer voor een appartement

Omdat er in een appartement een grotere kans is op geluidsoverlast zitten er strenge regels aan vloerbedekking. Wanneer je een harde vloerbedekking gaat leggen wordt er een ondervloer geadviseerd met een goed geluiddempend vermogen, deze dient hiervoor een TNO-certificaat van 10 dB geluidsreductie te hebben. Wanneer de ondervloer niet aan deze eisen voldoet en mensen eventueel gaan klagen over geluidsoverlast, dan is er de mogelijkheid dat de vloer er weer uitgehaald moet worden.

Welke ondervloer bij ongelijkheid en oneffenheden?

De meeste bouwvloeren in een woning kunnen kleine oneffenheden in het oppervlak hebben. Daardoor is er een ondervloer nodig met een goed egaliserend vermogen. Het is belangrijk dat de ondervloer zacht is, een minimale dikte heeft van 2,0 millimeter en een minimale densiteit van 20 kg/m³.

Welke ondervloer bij vloerverwarming?

Wanneer je een laminaatvloer wilt in combinatie met vloerverwarming dan heb je een ondervloer nodig met een lage warmteweerstand. Er zijn verschillende soorten merken ondervloeren op de markt, de beste ondervloeren in combinatie met vloerverwarming zijn opencellige en/of geperforeerde ondervloeren, die het liefst zo dun mogelijk zijn.

Wij raden het aan om een keertje in één van onze showrooms in Soest, Amsterdam of Maarssen langs te komen. Onze verkopers helpen je namelijk graag verder wanneer je meer informatie wilt of vragen hebt.