Houten Vloeren

Tegenwoordig worden houten vloeren niet meer van massief hout gemaakt, maar is het een duoplank of lamelparket. Deze duoplanken en lamellen hebben nog steeds de uitstraling van een plankenvloer.

Duoplank of Lamelparket

Duoplanken en lamellen zijn beide samengestelde vloeren. De toplaag bestaat uit massief hout en is verlijmd op multiplex. De multiplex onderlaag bestaat uit diverse lagen, deze zijn onderling verlijmd met een watervaste lijm en zijn onder grote druk samengeperst tot een geheel. Multiplex heeft als voordeel dat het beter tegen vocht kan, daardoor is de vloer stabieler en zal minder reageren op de luchtvochtigheid in de ruimte. Deze vloeren kunnen zowel zwevend als vast verlijmd worden en zijn uitermate geschikt voor plaatsing in combinatie met vloerverwarming.

De toplaag van een duoplank is c. 6 mm en de toplaag van een lamelparket is c. 3 à 4 mm. Deze toplaag is gemaakt van hardhout en daardoor ziet uw gelegde vloer er net zo uit als een plankenvloer. Je kunt nog steeds je eigen houtsoort kiezen en heeft daarbij keuze uit enorm veel houtsoorten. Nagenoeg alle houtsoorten zijn op deze manier te maken. De dikte van de totale plank en de hardheid van de toplaag zijn wel belangrijk voor de levensduur van je houten vloer.

Eigen ontwerp

Eigenlijk kun je dus je eigen vloer ontwerpen. Je kunt kiezen voor een breedte van 14 cm tot en met 28 cm en deze kun je wel of niet voorzien van een velling kant. Ook kunnen de planken in een patroon gelegd worden om iets aparts te maken. Kies je voor planken dan kunnen we die in stroken leggen, maar we kunnen er ook een visgraatpatroon mee maken of een ladderpatroon. De strakke uitstraling van een modern interieur combineert heel goed met een klassieke visgraatvloer.

Na de keuze van het patroon kun je ook de sortering van het hout kiezen. Wil je een strakke uitstraling dan zal jouw keuze een premier sortering zijn, deze sortering heeft weinig tot geen noesten. Hou je meer van een landelijk interieur dan kies je voor de rustieke sortering met grotere noesten en hout wat leeft.

Als laatste kan het hout, vooral eiken leent zich hier goed voor, worden verouderd, gerookt, geborsteld en gekleurd.

De kleur bepaalt als laatste de totale uitstraling van de vloer. Wij bieden  je een breed assortiment aan kleuren. Wil je whitewash of juist heel donkerbruin of misschien wel zwart, het kan allemaal!

Houten vloeren kunnen ook prima in de badkamer.

Onze merken:

Bekijk hier het informatieboekje van Europefloors