Parketvloeren

Parketvloeren worden vaak gezien als ouderwets, maar niets is minder waar. Met deze vloeren kunnen patronen worden gemaakt die ook prachtig zijn voor een hedendaags interieur. Hierbij wordt wel meer tijd besteed aan het legwerk: de vloer wordt plankje voor plankje opgebouwd. Deze manier van leggen is traditioneel, met veel passie voor het vak. De ontwikkelingen in deze vloeren zitten voornamelijk in de kwaliteit van het hout, de verbeterde lijmen, de speciale ondervloeren met geluidsreductie en het verlijmen van deze vloeren op vloerverwarming.

Tapis Parket

Tapis Parket is een verzamelnaam voor vastgelegde parketvloeren die op een traditionele manier zijn gelegd. Bij traditioneel parket leggen wij eerst een ondervloer die vast wordt gemaakt op het beton of de balken. Daarna verlijmen we en spijkeren we de verschillende plankjes op de spaanplaat vloer. Bij deze parketvloeren is het mooi een bies te leggen aan de rand. Dan wordt de vloer geschuurd, gestopt en weer geschuurd. Als laatste wordt de vloer afgewerkt met een lak of olie afwerklaag. Er zijn verschillende diktes, 6 mm “tapis” of 9 mm “bourgogne”.

Soorten parketvloeren:

  • Visgraat-parket
  • Holland Patroon
  • Walvisgraat-parket
  • Bourgogne stroken
  • Grigio visgraat

Informatieboekjes

In onze showroom kunt u verschillende informatieboekjes vinden, onder andere van ParketGroep en Nederland Collectie. Met deze boekjes hopen wij u te informeren over alle mogelijkheden die wij bieden voor een perfecte vloer. Wanneer u hieronder op één van de boekjes klikt, dan kunt u het boekje online inkijken.


Informatie over ParketGroep en haar vloeren van ParketGroep

Informatie over het onderhoud van uw vloer van ParketGroep