PVC

De warme uitstraling van parket of de strakke look van beton met een absoluut gebruiksgemak. Inclusief extra sterkte en waterbestendigheid. Het is een kunststof parketvloer gemaakt van verschillende lagen pvc. De pvc-vloer is speciaal ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Het is een zeer geschikt voor ruimtes waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn.

De pvc-vloer wordt door steeds meer mensen ontdekt. Dat is ook niet zo gek want de pvc-vloer heeft je veel te bieden. Pvc-vloeren zijn namelijk uitzonderlijk duurzaam, sterk, eenvoudig te onderhouden, zeer stabiel en stil. Pvc staat erom bekend geluiddempend te werken, het verminderd dus omgeving- en contactgeluiden.

Pvc is tevens zeer geschikt in de combinatie met vloerverwarming. Er zijn twee soorten pvc-vloeren die elk op zijn eigen unieke wijze worden gelegd: De lijm variant wordt op een vlakke, cementte dekvloer of een zwevende ondervloer gelijmd. Aangezien de nodige kennis en kunde van een echte vakman nodig is om te beoordelen of je ondervloer geschikt is voor deze variant, komen we altijd bij je thuis langs om dit te beoordelen.

De andere variant is de klik variant, hierbij zijn de pvc-stroken al op een ondervloer verlijmd of is het een vol pvc vloer met een dikte van 5 mm waar het klik systeem in verwerkt is. Hierdoor kun je net als bij parket en laminaat deze stroken in elkaar klikken en komt er dus geen lijm bij kijken. Dit maakt het leggen natuurlijk een stuk eenvoudiger. We geven je advies welke variant het meest geschikt is voor jouw: lijmen of klikken.

Volop keuze

Keuze genoeg dus als je op zoek bent naar een stroken-, planken- of plavuis-decor. In de fabriek worden pvc-stroken voorzien van een PU-afwerking. Dit is een beschermingslaag die slijtage tegen gaat. De vloer is hierdoor eenvoudig te onderhouden. Stofzuigen en vervolgens met een vochtige dweil er over heen is voldoende. Aan te raden is om direct na de installatie de vloer eerst goed te behandelen met een “polish”, hierdoor worden alle naden gesloten en krijgt je vloer een extra beschermingslaag. Het wordt geadviseerd om dit jaarlijks te herhalen.

Reinigen van een pvc-vloer

Pvc-vloeren zijn eenvoudig in onderhoud, maar niet onderhoudsvrij. In de webwinkel vindt u speciale producten voor het onderhoud van je vloer.

Lees ook verder over pvc-vloeren in de badkamer.

Onze merken:

Bekijk hier het informatieboekje van Europefloors