PVC

Rigide Vinyl vloeren combineren het beste van 2 werelden

de warme uitstraling van parket of de strakke look van beton met een absoluut gebruiksgemak. Inclusief extra sterkte en waterbestendigheid. Het is een kunststof parketvloer gemaakt van verschillende lagen pvc. De pvc-vloer is speciaal ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Het is een zeer geschikt voor ruimtes waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn.

De pvc-vloer wordt door steeds meer mensen ontdekt. Dat is ook niet zo gek want de pvc-vloer heeft u veel te bieden. Pvc-vloeren zijn namelijk uitzonderlijk duurzaam, sterk, eenvoudig te onderhouden, zeer stabiel en stil. Pvc staat erom bekend geluidsdempend te werken, het verminderd dus omgeving- en contactgeluiden.

Pvc is tevens zeer geschikt in de combinatie met vloerverwarming. Er zijn twee soorten pvc-vloeren die elk op zijn eigen unieke wijze worden gelegd: De lijm variant wordt op een vlakke, cementte dekvloer of een zwevende ondervloer gelijmd. Aangezien de nodige kennis en kunde van een echte vakman nodig is om te beoordelen of uw ondervloer geschikt is voor deze variant, komen we altijd bij u thuis langs om dit te beoordelen.

De andere variant is de klik variant, hierbij zijn de pvc-stroken al op een ondervloer verlijmd of is het een vol pvc vloer met een dikte van 5 mm waar het klik systeem in verwerkt is. Hierdoor kun je net als bij parket en laminaat deze stroken in elkaar klikken en komt er dus geen lijm bij kijken. Dit maakt het leggen natuurlijk een stuk eenvoudiger. We geven u advies welke variant het meest geschikt is voor u: lijmen of klikken.

Merken:
Europefloors
Quick-Step
Douwes Dekker
Floorify

Volop keuze

Keuze genoeg dus voor u als u op zoek bent naar een stroken-, planken- of plavuis-decor. In de fabriek worden pvc-stroken voorzien van een PU-afwerking. Dit is een beschermingslaag die slijtage tegen gaat. De vloer is hierdoor eenvoudig te onderhouden. Stofzuigen en vervolgens met een vochtige dweil er over heen is voldoende. Aan te raden is om direct na de installatie de vloer eerst goed te behandelen met een “polish”, hierdoor worden alle naden gesloten en krijgt uw vloer een extra beschermingslaag. Het wordt geadviseerd om dit jaarlijks te herhalen.

Reinigen van een pvc-vloer

Pvc-vloeren zijn eenvoudig in onderhoud, maar niet onderhoudsvrij. In de webwinkel vindt u speciale producten voor het onderhoud van uw vloer.

Lees ook verder over pvc-vloeren in de badkamer.

Informatieboekjes

In onze showroom kunt u verschillende informatieboekjes vinden. Onder andere van ParketGroep en Nederland Collectie. Met deze boekjes hopen wij u te informeren over alle mogelijkheden die wij bieden voor een perfecte vloer. Wanneer u hieronder op één van de boekjes klikt, dan kunt u het boekje online inkijken.


Informatie over ParketGroep en haar vloeren van ParketGroep

Informatie over het onderhoud van uw vloer van ParketGroep