Zoeken

Houten Vloeren

Home  »  Vloeren  »  Houten Vloeren

Houten Vloeren

Tegenwoordig worden houten vloeren niet meer van massief hout gemaakt, maar is het een duoplank of lamelparket. Deze duoplanken en lamellen hebben nog steeds de uitstraling van een plankenvloer.

Duoplank of Lamelparket 

Beiden zijn het samengestelde vloeren. De toplaag bestaat uit massief hout en deze toplaag is verlijmd op multiplex. Het multiplex onderlaag bestaat uit diverse lagen en deze zijn onderling verlijmd met een watervaste lijm en zijn onder grote druk samengeperst tot een geheel.  Multiplex heeft als voordeel dat het beter tegen vocht kan.  Daardoor is de vloer stabieler en zal minder reageren op de luchtvochtigheid in de ruimte.  Deze vloeren kunnen zowel zwevend als vast verlijmd worden en zijn uitermate geschikt voor plaatsing in combinatie met vloerverwarming.

De toplaag van een duoplank is ca. 6 mm en de toplaag van een lamelparket is ca. 3 a 4 mm. Deze toplaag is gemaakt van hardhout en daardoor ziet uw gelegde vloer er net zo uit als een plankenvloer. U kunt nog steeds uw eigen houtsoort kiezen en heeft daarbij keuze uit enorm veel houtsoorten.  Nagenoeg alle houtsoorten zijn op deze manier te maken. De dikte van de totale plank en de hardheid van de toplaag zijn wel belangrijk voor de levensduur van uw houten vloer.

Merken: 

Europefloors

Parket Groep Nederland Collectie

 

 

Eigen ontwerp

Eigenlijk kunt u uw eigen vloer ontwerpen.  U kunt kiezen voor een breedte van 14 cm tot en met 28 cm en als deze kunt u dan wel of niet voorzien van een velling kant.  Ook kunnen de planken in een patroon gelegd worden om eens iets aparts te maken. Kiest u voor planken dan kunnen we die in stroken leggen, maar we kunnen er ook een visgraatpatroon mee maken of een ladderpatroon. De strakke uitstraling van een modern interieur combineert heel goed met een klassieke visgraatvloer.

Na de keuze van het patroon kunt u ook de sortering van het hout kiezen. Wilt u een strakke uitstraling dan zal uw keuze een premier sortering zijn. Deze sortering heeft weinig tot geen noesten. Houdt u meer van een landelijk interieur dan kiest u voor de rustieke sortering met grotere noesten en hout wat leeft.

Als laatste kan het hout ,en vooral eiken leent zich hier goed voor, worden verouderd, gerookt, geborsteld en gekleurd.

De kleur bepaalt als laatste de totale uitstraling van de vloer. Wij bieden u een breed assortiment aan kleuren . Wilt u Whitewash of juist heel donker bruin of misschien wel zwart.  Het kan allemaal !

 

Houten Vloeren kunnen ook prima in de badkamer

Tropische houtsoorten van Chacowood volledig FSC, van produktie tot vloer in eigen hand

Vloeren


Direct contactVerstuur

 

Bezoek ons Facebook account Houten Vloeren @ Facebook