Zoeken

'Goed' onderhoud voorkomt 'Groot Onderhoud'

Vaak vergeten mensen om hun vloer te onderhouden. Dit is heel menselijk, maar als je je vloer op tijd reinigt dan heb je langer plezier van je houten vloer en hoef je je houten vloer niet te schuren.

Als de porieen van het hout openstaan en er geen hardwaxolie of lak meer op zit dan kan het vuil er makkelijk in. Het resultaat is een zwarte vloer. Je kunt dan dweilen en boenen wat je wilt , maar dat gaat er niet meer af. Indien dat vuil diep indringt in het hout, dan kun je de vloer alleen nog maar schuren.

Mijn advies is dus om tijdig onderhoud te plegen. Kijk goed of uw houten vloer nog goed beschermd is. Dit kun je makkelijk zelf. Je hoeft niet je hele kamer leeg te halen, want de gedeeltes waar je niet loopt zullen ook nog goed in de hardwaxolie staan.

Reinig de vloer met een parketreiniger en laat hem goed drogen. Daarna kun jeonderhoudsolie aanbrengen. Dit kun je doen met een microvezeldoek. Als je al eensteel en bodemplaat hebt dan kun je de microvezeldoek hieromheen doen.

Twijfel je over je vloer dan kun je ons altijd bellen of een foto mailen dan kan ik je advies geven.

Wil je dat houten vloeren paleis 1 x per jaar het onderhoud voor je uitvoert dan kan dat ook. Hiervoor hebben wij speciale onderhoudscontracten


Direct contactVerstuur

 

Bezoek ons Facebook account Houten Vloeren @ Facebook