Blog en nieuws

Een vloer van Maple hout

maple vloer gelakt

Maple wordt ook wel Esdoorn genoemd

Het groeigebied van Maple hout is voornamelijk Europa en Oost- en Noord-Amerika. De kleur is afhankelijk van de herkomst van deze houtsoort maar heeft over het algemeen een fraaie, crème-achtige kleur die aan het daglicht blootgesteld lichtgeel wordt. Ook heeft deze vloer een erg mooie, enigszins zijdeachtige glans.

Tussen het kernhout en het spinthout van Maple bestaat geen of weinig verschil. Het hout vertoont een gelijkmatige structuur en bevat een bescheiden vlampatroon. Deze gelijkmatige structuur en bescheiden vlamtekening geeft deze vloer een prachtige, rustige uitstraling. Deze vloer is ook verkrijgbaar in Maple Brown. Maple Brown komt qua eigenschappen overeen met normaal Maple echter, is Maple Brown donkerder en bevat het meer donkere strepen/vlammen.

Maple kan tegen een stootje!

De kwaliteit is te vergelijken met Eiken vloeren, maar het is iets harder. Dat is de reden waarom je deze vloer vaak aantreft op bowlingbanen.

De vloer kun je afwerken met hardwax olie waardoor de vloer eenvoudig bij te werken is. Of je kan kiezen voor een afwerking met lak. Dit is een duurzame afwerking omdat het erg slijtvast is en lang mee gaat. Mocht de lak versleten zijn dan kan de vloer geschuurd worden en kun je hem opnieuw in de lak laten zetten of kiezen voor een hardwaxolie.

Vloerverwarming

Het toepassen van deze vloer op vloerverwarming is in beperkte mate mogelijk. Informeer in onze winkels naar de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *