Blog en nieuws

Een vloer van Maple hout

Een vloer van Maple hout

Maple wordt ook wel Esdoorn genoemd

Het groeigebied is voornamelijk Europa en Oostelijk- en Noord Amerika. De kleur is afhankelijk van de herkomst van deze houtsoort maar heeft over het algemeen een fraaie, crèmeachtige kleur die aan het daglicht blootgesteld lichtgeel wordt. Ook heeft de Maple vloer een erg mooie, enigszins zijdeachtige glans.
Tussen het kernhout en het spinthout van Maple bestaat geen of weinig verschil. Het hout vertoont een gelijkmatige structuur en bevat een bescheiden vlampatroon. Deze gelijkmatige structuur en bescheiden vlamtekening geven de Maple vloer een prachtige, rustige uitstraling. Maple is ook verkrijgbaar in Maple Brown. Maple Brown komt qua eigenschappen overeen met normaal Maple echter, is Maple Brown donkerder en bevat het meer donkere strepen/vlammen.

Maple kan tegen een stootje!

De kwaliteit van Maple is te vergelijken met Eiken vloeren, maar Maple is iets harder. Dat is de reden waarom u vaak een Maple vloer aantreft op bowlingbanen.

Een Maple vloer kun je afwerken met hardwax olie waardoor de vloer eenvoudig bij te werken is. Of je kan kiezen voor een afwerking met lak. Dit is een duurzame afwerking omdat het erg slijtvast is en lang mee gaat. Mocht de lak versleten zijn dan kan de Maple vloer geschuurd worden en kunt u hem opnieuw in de lak laten zetten of kiezen voor een hardwaxolie.

Maple en vloerverwarming

Het toepassen van een Maple vloer op vloerverwarming is in beperkte mate mogelijk. Informeer in onze winkels naar de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *